Vasárnapi ebéd
(klasszikus recept szerint)
Hozzávalók:
1 db NŐ (minél frissebbet válasszunk a piacon (vagy ahol be lehet szerezni), az élettelen vagy alig mozgó példányok már nem alkalmasak a feldolgozásra)
1 db férfi (lehetőleg a NŐ-höz passzoló legyen. Lehet fiatalabb (finomabb a húsa, bőre) vagy idősebb (ez talán nagyobb segítség az ebéd elkészítésében) a NŐ-nél, sportos, átlagos vagy testesebb, alacsonyabb vagy magasabb, de feltétlenül figyelmes példányt válasszunk a közértben (vagy az utcán, áruházban, buszon, (kinek, hol sikerül))
több db, kg, liter olyan valami, amit más receptből kell kinézni (a továbbiakban: Egyebek)
Előkészítés:
A főzés során az egyik legfontosabb dolog a terep előkészítése. A konyhában a pultot, asztalt, vagy amit használni szükséges, meg kell tisztítani a felesleges eszközöktől és csak a legszükségesebb dolgokat szabad elől hagyni. (Előfordul, hogy végül az Egyebeket sem használjuk fel!)
Meg kell teremteni a megfelelő klímát (ami például a kelesztéshez kellhet) és fényviszonyokat. Lehet, hogy figyelni kell arra is, hogy az idegen szemek ne leshessék meg a főzés folyamatát (bár olyanról is hallani, hogy ezek az idegen szemek kifejezetten serkentik magát a folyamatot, sőt elvetemültebbek videóra rögzítik vagy fényképeket készítenek és különböző analóg vagy digitális módon megosztják főzési tudományukat, egyes részfolyamatokat vagy a végeredményt).
A másik lényeges tényező az 1 db NŐ és az 1 db férfi előkészítése. Itt fontos megjegyezni, hogy nem biztos, hogy egyből el kell távolítani az 1 db NŐ csomagolását (vagy akár teljesen el kell-e távolítani?). Természetesen az is számíthat, elsősorban a folyamat elindulását tekintve, hogy az 1 db NŐ vékonyka, átsejlő csipke szalagokba, necc hálóba van-e csomagolva vagy hétköznapibb laza melegítő - póló együttesbe van-e bugyolálva. Ez utóbbi esetben is tanácsos, ha nem visel melltartót és lazán sejtetni engedi a csomagolóanyag a fenék és mell ringását, mondjuk mosogatás közben. Ha jó 1 db férfi-t választottunk, mindkét csomagolással azonos eredményt érhetünk el. Sőt, egyik hétvégén ilyen, a másikon olyan csomagolást válasszunk! Az előkészítés során fontos, hogy az 1 db férfi-t általában rendbe kell hozni. Mosdassuk meg az esetleges szőröket, toklászokat távolítsuk el a zavaró helyekről, a szájüreget, fogazatot tisztítsuk meg valami fluor tartalmú pasztával (ha szerencsénk van mindezeket önállóan is megteszi a ma kapható 1 db férfi). Az 1 db NŐ-nél már más a helyzet. Kifejezetten pikánssá teheti a folyamatot vagy az eredményt, ha az 1 db NŐ saját illatát meghagyjuk, és nem fedjük el különböző kozmetikumokkal. A szőrök, narancsosabb bőrök sem jelentenek akkora problémát, mint azt főző műsorokkal foglalkozó on- vagy off-line felületeken publikálják más előadók. Ezeket az előkészítési folyamatokat is tanácsos variálni a különböző hétvégéken és meglepően ízletes lehet minden formájában az eredmény!
Elkészítés:
Az 1 db NŐ-t el kell helyezni a konyhában. Tehetjük a pult, asztal, mosogató mellé, az eredmény ugyan az lesz. Sokkal fontosabb, hogy a szintén a közelbe helyezett 1 db férfi könnyen észrevegye és beinduljon a dagasztási folyamat. Ne feledjük! Az 1 db NŐ-ben általában a dagasztás elindulásakor úgy tűnik, hogy nem is fog beindulni a melegedés, esetleg tevőleg is próbálja ignorálni a teljes folyamatot, de ez a szakasz (mely minden főzés elmaradhatatlan velejárója) a tesztek 99%-ában rövid időn belül elmúlik. Feltéve, hogy az 1 db férfi-t megfelelően előkészítettük. Hiába, a kémiának nem lehet parancsolni. Pusztán racionálisan leírható törvényszerűségekre épül, azokat nem tudjuk, tudják felülbírálni. Szerencsénkre.
Ha az 1 db férfi felfigyelt az 1 db NŐ-re, elindulhat a melegítési folyamat. A szaknyelv ezt nevezi lassú tűzön való felfuttatásnak. Gyakran lehetnek olyan 1 db NŐ-k, melyeket pillanatok alatt fel lehet futtatni, nem a lassú tűz kell nekik, hanem a gyors. Az ilyenekkel is élvezetesen lehet dolgozni a konyhában (is).
Sok más élelmiszerrel ellentétben az 1 db NŐ-t többször is fel lehet melegíteni, minden kockázat nélkül. Sőt, a jól karbantartott 1 db NŐ-t könnyebben lehet felmelegíteni, szinte igényli a gyakori hevítést, melynek hatására az állagát jobban meg is tartja.
Az 1 db férfi-nak figyelnie kell, hogy a keze megfelelően, kellemesen meleg legyen, mivel a melegítést azzal kell kezdeni, nem egyből egy merülőforralóval. Ez utóbbi eset hamar kiverheti a biztosítékot! A kezeit az 1 db NŐ vállára, derekára, fenekére, mellére kell helyezni (a bugyrát még ilyenkor általában ki kell hagyni!)), majd finom, lassú mozdulatokkal "életet lehelni" a kívánt alkatrészbe. Ennek hatására az 1 db férfi előkeríti a fakanalát (és gyakran kettő, néha csak egy tojást is az ízesítés miatt. Meg ugye a végén a kenegetéshez is szükség lesz a tojásokra). Minden 1 db férfi-hoz tartozik egy saját fakanál. Ezt állandóan maguknál tartják, mert nem tudhatják mikor lesz rá szükség. A fakanalak mérete, alakja igen változatos. Vannak olyan 1 db férfi–ak, melyek befúrt vagy beültetett fém golyókkal, karikákkal díszítik fakanalukat. Amint az 1 db NŐ észleli, mondjuk a fenekét ért nyomás hatására az 1 db férfi fakanalát, a melegedési folyamat jelentősen gyorsul (egy exponenciális függvény képét képzeljük magunk elé).
Ekkor elérkezünk a dagasztás folyamatához. Eddigre a hozzávalók kellően összekeveredtek, bemelegedtek. Már bátran gyúrhatjuk az 1 db NŐ-t. Azt azonban a leggyakorlottabbaknak ajánljuk, hogy feldobálják vagy a deszkához, asztalhoz csapkodjuk! Nem is minden 1 db NŐ viseli el ezt a fajta feldolgozási módot.
Eddigre előkerülhetett az 1 db NŐ bugyra. Az más kérdés, hogy teljesen ki is csomagoltuk-e vagy csak levagdostuk a felesleges sallangokat. Ismertek olyan csomagolási módok is, amikor mondjuk az 1 db férfi csak kicsit megszaggatja az 1 db NŐ-n maradt burkolatokat (melyek általában nem újrahasznosíthatóak). A bugyrot kezdetben az ujjainkkal kell gyúrni, inkább csak finoman kavargatni. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni a nyelvvel történő ízlelgetést sem. Nagyanyáinktól ismerős lehet az alábbi, minden konyhában számtalanszor elhangzott mondás:
"Addig kell csinálni, amíg fokhagyma szagú nem lesz!"
Gyúrás közben az 1 db NŐ-t lefektethetjük az asztalra, feltehetjük a pultra vagy csak nekitámasztjuk valaminek (fal, pult, ajtó, mosogató), de az 1 db férfi ölébe is helyezhetjük. Gyakran előfordul, hogy az 1 db NŐ kezébe veszi a fakanalat, esetleg megízlelgeti az eddig elért eredményt. De vigyázat, ne hagyjuk, hogy megrágja, megcsócsálja, mert az azonnal a főzés végét jelentené!
Bármelyik alkalmatosságot, módot is választjuk, egy idő után az válik fontossá, hogy a fakanál kényelmesen beleérhessen a bugyorba. Innentől beszélünk a keverésről. Az egyre ütemesebb keverés során a bugyorból kicsorduló, ügyesebbeknél kifröccsenő folyadékok kifejezetten előnyösek a vasárnapi ebéd elkészítésénél. Az 1 db NŐ-k egy része még a keverés során is bele - bele nyúl a saját bugyrába, végighúzza a szélén az ujját, megízleli a folyadékot, netán megérinti a fakanalat. Ez mind része a rituálénak. A keverési technika kiemelkedően fontos. A különböző 1 db NŐ-k gyakran lényegesen eltérő keverést igénylenek. Az a legnagyobb baj, hogy a gyártókat még nem kötelezik olyan EU direktívák, amik előírnák, hogy fel kell őket címkézni, esetleg írásos magyar nyelvű használati utasítást mellékeljenek a csomagolásukba. Ezért az 1 db férfi-nak kell rájönnie, hogy az adott példányhoz melyik elkészítési technológia illik. A fakanalat nem csak ki be kell mozgatni a keverés közben, hanem körkörös mozdulatokat is alkalmazzunk. A bugyor belső falát sem szabad kihagyni, mert még odakaphat az anyag. Néha (vagy gyakran) teljesen ki kell venni a fakanalat a bugyorból. Ezzel, bár látszólag lassítjuk az ebéd elkészültét, a várakozás gyönyöre során felszabaduló energiák valójában exoterm reakcióba lépnek környezetükkel.
A keverés során a különböző technikákat váltakozva kell alkalmazni, figyelve arra, hogy az adott 1 db NŐ-nek melyik a legalkalmasabb. Ezt többek között a pirulás mértékéből tudja megállapítani az 1 db férfi. Némelyik 1 db NŐ ficánkolva, hangokat kiadva is jelezheti a számára optimális eljárás megtalálását. Ez utóbbi eset csak akkor fordul elő, ha élő 1 db NŐ-t használunk. Mondjuk az esetek többségében ez jellemző.
Ha megfelelően alkalmazzuk a fenti fogásokat, 5-10-20 perc után olyan szintre emelkedik a hő termelődés a keverés során, hogy egyrészt az 1 db NŐ bugyrából ömleni kezd a folyadék, néha elementáris hangok törnek elő belőle, másrészt a fakanál végén kicsapódik a felvert tojások fehérjéje. Ezt a fehérjét néhány konyhában azonnal felhasználják oly módon, hogy azzal locsolgatják, kenegetik az 1 db NŐ-t (esetleg felitatják vele) de az is előfordul, hogy később kicsöpög a bugyorból. Ezek után az 1 db NŐ és a 1 db férfi általában hosszabb rövidebb időre elernyed.
A gyakorlottabb, összeszokottabb (esetleg kiéhezettebb) konyhaművészek a melegítés, dagasztás és a keverés hármas folyamatát akár két, három alkalommal is megismétlik egy - egy ebéd elkészítése során.
Ha esetleg az Egyebek között szerepel puding, mogyorókrém vagy tejszínhab, nyugodtan ízesíthetjük vele az 1 db NŐ-t. Bár sokan úgy gondolják, hogy az 1 db NŐ-nek a fenti hozzávalók elveszik az ízét, de néha meglepően jó eredményeket érhetünk el ezekkel is! Díszítésnek is nagyszerűen alkalmasak és a felesleget az 1 db férfi hamar eltünteti bárhonnan. Szóval, csak bátran kísérletezzenek!
Sokan tamáskodnak, amikor meghallják a legfrissebb kutatások eredményét, melyek szerint a teljes folyamatot sok esetben segíti akár az 1 db férfi vagy a 1 db NŐ részéről disznó kifejezések mormolása. Ezt is javaslom kipróbálásra.
Valószínű legkényelmesebben egy nagy asztalon dolgozhatunk, de ismerve a mai magyar valóságot egy kicsi panellakás konyhájában is jó érzésekkel vághatunk neki a főzési folyamatnak. Sőt, szabadban, egy nyílt tűzrakó helyet használva is tökéletes íz harmóniát érhetünk el. Csak vigyázzunk, nehogy megvetést váltsunk ki a környékbeli 1 db NŐ-k vagy 1 db férfi-ak részéről! Ellenkező esetben főzés hangjai és a terjedő illatok oda is csalogathatják azokat!
Elkészítési idő:
5-120 perc között
Nyugodtam elhihetik, e tág intervallum mindkét véglete felé hasonló eredményű, bár más minőségű étel lesz a jutalmunk.
Minden csak attól függ, hogy csak gyorsan szeretnénk összeütni valamit vagy ünnepi ebéd készül 3-5 fogással.
Jó étvágyat!
(vagy jó éjt, vágyat?)
Pár más bejegyzés:
Zsolticillin 1 ml betegtájékoztató
Hónak fehérkéje - Hófehérke és a hét törpe - mely fordíttatott Károli Gáspár általa
Pályázat a sárkányölős viadalra
Foglalkozásom: (Szex) Istennő
Szex során mennyire számít a fanszőrzet?
Élvezik a lányok a popsi-szexet?
Tudjukmi leltár
Star Wars vers
Házinyúlra nem lövünk!
A menstruáció és a szex
Szex este vagy reggel?
A szerető
A társkeresés aranyszabálya
Bánatomat kekszbe fojtom (nem szexbe)
Szex során mennyire számít a szőrzet 2
Vírus - VÉGFELHASZNÁLÓI LICENSSZERZŐDÉS
Utolsó kommentek